Academia Peter Hess® Romania
Academia Peter Hess® Romania

Curs de formare masaj sonor

Mai mult decât o metodă

Masaj sonor Peter Hess®

În ultimii ani, Peter Hess® și-a optimizat și adaptat metoda la nevoile oamenilor pe baza nenumăratelor experiențe practice și a rezultatelor diferitelor proiecte de cercetare. Astăzi, posibilitățile sale de utilizare variază de la relaxare blândă, dar extrem de eficientă, până la utilizarea țintită în domeniile de vindecare.

Experiența de relaxare și satisfacție, bunăstare, liniște și sănătate sunt strâns legate. Masajul sonor poate sprijini eficient toate acestea, promovând astfel învățarea, rezolvarea problemelor și crearea unui echilibru de viață armonios.

Masajul sonor se bazează pe cunoștințele străvechi privind efectele sunetului asupra corpului uman, care a fost deja folosită în arta de vindecare indiană cu mai bine de 5.000 de ani în urmă. În viziunea orientală, totul, inclusiv omul, a fost creat dintr-un singur sunet, deci omul însuși este un sunet. În consecință, doar o persoană care trăiește în armonie cu sine și cu mediul său este capabilă să-și modeleze viața în mod liber și creativ.

Caracteristica specială a masajului sonor este că sunetele și vibrațiile produse de bolurile sonore apelează la auz și percepție în același timp. Acestea sunt organe senzoriale care sunt complet dezvoltate înainte de naștere și prin care informațiile din lumea exterioară ajung la făt. Astfel, nu este de mirare că sunetele armonice cu ritmul lor lent evocă un sentiment de siguranță și bunăstare și ne pot readuce la starea primordială de încredere experimentată în pântece. Vibrațiile subtile și ritmice ale bolurilor sonore călătoresc cu viteza sunetului prin piele, țesuturi, organe, oase, fluide corporale și cavitățile corpului. Clienții descriu adesea acest lucru ca un masaj deosebit de blând, relaxant.

Tensiunea neuromusculară poate fi atenuată ușor, circulația sângelui și fluxul limfatic pot fi stimulate. În timpul relaxării sonore, regenerarea poate avea loc la toate nivelurile. Îmbunătățirea percepției ca efect al acestui lucru întărește, de asemenea, conștientizarea semnalelor corpului legate de stres. Răspunsul la acestea în timp util și în mod adecvat este o contribuție importantă la menținerea sănătății.

Masajul sonor este indisolubil legat de următoarele principii, care se aplică tuturor metodelor sonore terapeutice și pe care le predăm și le trăim în seminariile noastre:

 • Mindfulness
 • Apreciere
 • Abordare holistică
 • Mai puțin este mai mult
 • Concentrare pe soluții și resurse
 • Interacțiune prin dialog

Masajul Sonor Peter Hess® este o metodă holistică care vă oferă posibilitatea de a trăi o viață mai bună și mai armonioasă.

Structura cursului de formare și metodele folosite acolo contribuie la a te cunoaște mai bine, pentru a fi și mai deschis și mai  față de tine și de ceilalți. Poți însuși o tehnică care este încă practicată de puțini oameni în România, astfel poți fi printre primii care îi ajută pe oameni să devină mai armonioși și sănătoși cu metoda Peter Hess®.

Sistemul de învățământ atent construit se bazează pe peste 40 de ani de experiență și pe cunoștințele utile ale multor profesioniști. Metoda Peter Hess® este predată în 25 de țări ale lumii cu mare succes. Cursurile sunt orientate spre practică și au fost concepute astfel încât toate experiențele și feedback-urile să fie încorporate în acestea.

Poți experimenta tratarea atentă și sigură a clienților prin numeroase exemple pe propriul tău corp și să-l exersezi pe alții. Aceasta constituie o bază solidă pentru stăpânirea metodei. În cadrul seminariilor, materialele dezvoltate în baza a multor ani de practică susțin învățarea.

Primul pas este să înveți masajul sonor de bază. Practica implică nu numai lucrul asupra corpului, ci și învățarea despre energiile subtile ale ființei umane. După o bază solidă, alte tehnici de masaj sonor vor fi stăpânite și înțelese, iar masajele sonore individuale vor fi proiectate și efectuate specific în funcție de propriile nevoi. Pe durata cursului se pune accent și pe experiență personală a masajul sonor oferit de către profesioniști și ceilalți participanți

La seminariile noastre, poți învăța pas cu pas cum să folosești bolurile sonore în siguranță pentru relaxare, mai întâi într-un mediu familial, pentru plăcerea ta și a celor dragi, apoi poți învăța cum să-ți construiești propria afacere și să-i ajuți pe alții și în cadru profesional.

Alte formări de terapie sonoră disponibile în Germania

 • Utilizarea bolurilor sonore în viața școlară de zi cu zi.
 • Sound journey
 • Promovarea sănătății și prevenție pentru corp, minte și suflet cu boluri sonore
 • Gongul ca o oglindă a conștientizării de sine
 • Experiență experimentală cu gong – tehnică și bucurie de joc pentru începători
 • Gongul impresionant
 • Gong I – elementele de bază ale utilizării gongului
 • Gong și boluri sonore pentru băi sonore și călătorii meditative
 • Handpan I – călătorie sonoră cu „OZN”.
 • Diverse cursuri KliK® (Klingende Kommunikation = Comunicare sonoră cu copiii)
 • Masaj sonor pentru cai I. – seminar de bază
 • Utilizarea bolurilor sonore în îngrijirea paliativă
 • Terapie cu boluri sonore: Basic trust
 • Emily Hess® – Yoga Sonoră

 

Cursurile enumerate în mare parte sunt formări în limba germană, onsite, disponibile în Germania. Contactează-ne cu încredere pentru condițiile de aplicare.

Alte formări

Formări online

Cursuri de formare online

Ți-ar plăcea să faci ceva bun pentru tine și să te bucuri de efectul relaxant al sunetelor?

Ți-ar plăcea să studiezi în confortul casei tale sau să participi la ateliere de lucru interesante?

Experimentează sunetele și vibrațiile în mod convenabil și ușor prin intermediul online!

Toate acestea vor fi posibile cu seminariile și workshopurile online ale Academiei Peter Hess® România: vă vom oferi seminarii și ateliere online de înaltă calitate, cu extinderea continuă a ofertei.

In cazul in care nu ai încă bolurile sonore necesare seminarului dorit, la cerere oferim chiar posibilitatea închirierii unui set complet de boluri sonore.