Academia Peter Hess® Romania
Academia Peter Hess® Romania

Bolurilor sonore terapeutice

Prezentare generală a bolurilor sonore terapeutice

Seria de boluri sonore Terapeutice Peter Hess® T este adaptată în mod optim nevoilor Masajului Sonor Peter Hess® și Metodelor Sonore Peter Hess®. Au fost dezvoltate mai multe tipuri de boluri sonore terapeutice pentru a viza cât mai perfect diferite zone ale corpului uman. Fiecare tip are formă și dimensiune distincte, similar calității sunetului și a vibrațiilor.

Boluri sonore terapeutice Peter Hess® pentru diferite părți ale corpului

Peter Hess® nu numai că a reușit să producă boluri de sunet de cea mai înaltă calitate. A reușit să optimizeze procesele de producție în așa fel, încât s-au realizat tipuri de boluri sonore care sunt deosebit de bine reglate pe anumite zone ale corpului. Pentru a simplifica, putem spune că sunetele mai profunde rezonează deosebit de bine cu zonele inferioare ale corpului, în timp ce sunetele mai înalte sunt deosebit de bine percepute în jumătatea superioară a corpului.

Astăzi, fiecare tip de bol sonor este produs în asociații familiale. Această specializare nu numai că menține calitatea bolurilor sonore la un nivel constant ridicat, dar asigură și veniturile financiare ale unei întregi familii. Peter Hess® a reușit să creeze o capodoperă prin fabricarea personalizată a bolurilor, deoarece de obicei bolurile sunt clasificate în diferite tipuri doar după producție. De-a lungul anilor, acest concept a pus bazele posibilității de a efectua cercetări științifice și a contribuit, de asemenea, la crearea diferitelor Metode Sonore Peter Hess®.

Observații:

Deoarece bolurile sunt realizate manual, fiecare bol rămâne unic. Această unicitate se reflectă și în experiențele sonore. Sunetele și vibrațiile bolurilor sonore sunt unic diferite, la fel cum fiecare persoană este unică.

Mai jos vă prezentăm în mod general diferitele tipuri de boluri sonore și domeniile lor de aplicare. De asemenea, puteți afla ce boluri sonore terapeutice sunt potrivite pentru începători și care sunt folosite în terapia sonoră profesională.

După cum sugerează și numele „Bol universal”, acest bol de sunet, având un spectru de frecvență deosebit de largă – 100-2800 Hz. – se poate adresa întregului corp. Tocmai din acest motiv este ideal pentru început.

În plus, bolul Universal / de articulații, cu vibrația sa deosebit de intensă, este perfect potrivit pentru eliberarea blocajelor și a tensiunilor în contextul masajului sonor și al altor metode sonore. Aceste blocaje și tensiuni se instalează adesea în articulații – de unde și numele suplimentar „bol de articulații”. Acest bol sonor are o formă deschisă, cu o margine subțire, are un diametru de cca 21-22 cm si o greutate de 900-1000 de grame. În funcție de maleta folosită, se creează o experiență sonoră diferită.

Un set de malete de duritate diferită este cu siguranță recomandat pentru lucrările profesionale sonore, dar și pentru uz privat, format dintr-o maletă mare, una medie și una mică din pâslă. Prin folosirea acestora, se deschide o gamă largă de posibilități de utilizare a acestui bol sonor.

Observație / recomandare

Bolul universal / de articulații este unul dintre cele mai importante trei boluri sonore în cursul masajului sonor profesional. Dacă deocamdată doriți doar un singur bol sonor pentru dvs., vă recomandăm acest bol.

Prezentare generală

 • Suprafața corpului: întregul corp
 • Spectru de frecvență: Între 100-2800 Hz
 • Sunet: sună în diferite game de sunet, în funcție de maleta utilizată
 • Caracteristici speciale: comportamentul său deosebit de intens în vibrații, printre altele îl face potrivit pentru eliberarea blocajelor și a tensiunilor
 • Diametru: aprox.. 21-22 cm
 • Greutate: 900-1000 grame
 • Malete recomandate: set de malete format din malete de pâslă mari, medii și mici, de duritate diferită

Cu sunetele sale profunde și spectrul de frecvență de 100-1000 Hz, Bolul de Bazin apelează în special abdomenul și partea inferioară a spatelui. Sunetul său profund este adesea descris drept împământare. Dacă Bolul de Bazin este lovit cu o maletă de pâslă de duritate medie, vibrațiile pot fi percepute ca deosebit de plăcute și puternice în zona plexului solar (zona de deasupra buricului).

Bolul de Bazin de dimensiune mică, care a fost dezvoltat în primul rând pentru lucrul cu copiii, are cântărește cca 1500 de grame și are un diametru de 25-26 cm. Este, de asemenea, folosit în munca sonoră profesională în cazul persoanelor pentru care un bol mare de bazin este prea greu. Acesta are o greutate respectabilă de aproximativ 2000 de grame și un diametru de 28-29 cm.

Observație / recomandare

Varianta de mare dimensiune a Bolul de Bazin este unul dintre cele mai importante trei boluri sonore în cursul masajului sonor profesional.

Prezentare generală

 • Zone ale corpului: pelvis, abdomen, plex solar și partea inferioară a spatelui
 • Spectru de frecvență: Între 100-1000 Hz
 • Sunet: sunet profund, adesea caracterizat ca împământare
 • Caracteristici speciale: Bolul mic de Bazin este dezvoltat în primul rând pentru munca cu copiii sau pentru persoanele pentru care Bolul mare de Bazin este prea greu
 • Diametru: Bol mic de Bazin 25-26 cm | Bol mare de bazin 28-29 cm
 • Greutate: Bol mic de Bazin 1500 grame | Bol mare de Bazin 2000 grame
 • Malete recomandate: maletă mare de pâslă pentru sunete mai profunde (zona pelvisului), maletă medie de pâslă pentru sunete mai înalte (plexul solar).

Și aici, numele dezvăluie zona corpului care poate fi deosebit de bine abordată cu sunete înalte și vibrații cuprinse între 200 și 1200 Hz. Sunetul Bolului de Inimă este adesea descris ca fiind foarte cald și luminos. Deoarece zona inimii este o parte deosebit de sensibilă a corpului, acest bol este proiectat să sune destul de blând în comportamentul său vibrational. Are o variantă mare și una mică, precum și o variantă cu sunet profund și mai înalt a bolului mare de inimă.

Bolul de Inimă mic, care a fost dezvoltat inițial pentru munca cu copiii, s-a dovedit a fi un accesoriu valoros în munca profesională sonoră, cu sunetele sale clare. Bolul de Inimă mare este ușor de recunoscut după marginea sa groasă. Greutatea sa este de 1300 de grame, diametrul său este de 21-22 cm. Sunetul acestuia lui este clar mai voluminos decât cel al Bolului de Inimă mic. In funcție de maleta folosită – maletă medie sau mica din pâslă – acest bol de sunet poate crea frecvențe între 200 si 1200 Hz. Bolul de Inimă mic, care se joacă de obicei cu maleta mică de pâslă, are o margine la fel de subțire ca și bolul universal, cântărește cca. 600-650 grame, cu un diametru de aprox. 16 cm.

Observație / recomandare

Varianta de mare dimensiune a Bolul de Inimă este unul dintre cele mai importante trei boluri sonore utilizate în cursul masajului sonor profesional. Este folosit în principal în zona pieptului, în partea din față și din spate a corpului precum și la baza omoplaților și a gâtului.

Prezentare generală

 • Zone ale corpului: zona inimii, zona pieptului în partea din față și din spate a corpului, omoplați și baza gâtului
 • Spectru de frecvență: Între 200 și 1200 Hz.
 • Sunet: tonuri înalte, foarte cald și vibrant
 • Caracteristici speciale: comportament vibrațional foarte blând pentru zona sensibilă a inimii
 • Diametru: Bol de Inimă mare 21-22 cm | bol de Inimă mic 16 cm
 • Greutate: Bol de Inimă mare 1300 grame | Bol de Inimă mic 600-650 grame
 • Malete recomandate: maletă de pâslă medie sau mică, de obicei o maletă mică de pâslă pentru Bolul de Inimă mic

Bolul de cap este disponibil într-o formă largă, destul de deschisă, precum și în formă curbată, unde părțile laterale ale bolului de sunet sunt ușor înclinate spre interior. Ambii au sunet înalt. Sunetul Bolului de Cap lat este de obicei ceva mai vioi. Acest vas sonor mic, cu pereți subțiri, apelează în special la frunte și sinusuri, iar cu cunoștințele și pregătirea adecvată pot fi folosite pentru probleme specifice.

Diametrul Bolului de Cap lat este de aprox. 14 cm, cântărește 250-300 de grame, Bolul de Cap curbat cântărește ceva mai mult, 260-320 de grame, dar diametrul său este puțin mai mic, de 12 cm.

Observație / recomandare

Bolul de Cap curbat își are locul și în domeniul wellness și al îngrijirii frumuseții, unde sunetele sale clare, liniștitoare pot susține diverse tratamente de îngrijire a feței. Poate fi folosit și pentru finalizarea masajului sonor, deoarece sunetul său ascuțit vă ajută să vă întoarceți la Aici și Acum.

Prezentare generală

 • Zone ale corpului: frunte și sinusuri
 • Sunet: sunetul Bolului de Cap curbat este de ton înalt, sunetul Bolului de Cap lat este puțin mai vibrant
 • Caracteristici speciale: Bolul de Cap curbat este adesea folosit în domeniul wellness și al îngrijirii frumuseții pentru tratamentele faciale
 • Diametru: Bol de Cap lat are aprox. 14 cm | Bol de Cap curbat cca. 12 cm
 • Greutate: Bol de Cap lat 250-300 grame | Bolul de Cap curbat 260-320 grame
 • Malete recomandate: maletă mică cu cap dur din pâslă

Bolul de Gât – cunoscut și sub numele de Bol de Decolteu – a fost dezvoltat ca un accesoriu pentru munca sonoră profesională. Are un diametru de 17 cm, cântărește 600-680 de grame și se distinge vizual de Bolul mic de Inimă prin marginea îngroșată și forma mai deschisă. Reprezentanții profesiilor de vindecare și de sprijin, precum profesorii de educație specială, logopezii, terapeuții ocupaționali sau chiar kinetoterapeuții, folosesc în mod special acest bol pentru munca lor. Profesioniștii care lucrează în domeniul cosmeticelor și al wellness-ului cunosc acest bol drept Bolul Sonor de  Decolteu și este folosit în mod special pentru relaxarea și stimularea acestei părți a corpului.

Observație / recomandare

Datorită formei forjate a bolului pentru gât, acesta se sprijină mai sigur și mai ușor pe partea superioară a pieptului, adică în zona producătoare de voce și sunet, decât Bolul de Inimă.

Prezentare generală

 • Suprafața corpului: zona superioară a pieptului
 • Sunet: sunet înalt
 • Caracteristici speciale: Are marginea îngroșată și o formă destul de deschisă. În special, este folosit în profesii de educație specială și terapie, precum profesorii de educație specială, logopediști, terapeuți ocupaționali, sau chiar kinetoterapeuți, precum și în sectorul cosmetic și wellness, pentru relaxarea și stimularea decolteului .
 • Diametru: aprox. 17 cm
 • Greutate: 600-680 grame
 • Malete recomandate: maletă mică din pâslă

Și în acest caz, numele bolului sonor dezvăluie care parte a corpului o servește deosebit de bine. Cu un diametru de aproximativ 23,5 cm și o greutate de 1200 de grame, Bolul de Plex Solar se află între Bolul Universal și Bolul de Inimă mic, și a fost dezvoltat pentru munca sonoră profesională.

Cu modelul său caracteristic de sunet și vibrații, face apel mai ales la partea superioară a abdomenului și a stomacului. Zona care reacționează deosebit de sensibil la stres în cazul multor persoane. Sunetele și vibrațiile Bolului de Plex Solar pot avea un efect deosebit de relaxant și calmant asupra acestor zone.

Observație / recomandare

Bolul de Plex Solar reprezintă gradul dintre Bolul Universal și Bolul mic de Bazin.

Prezentare generală

 • Zonele corpului: Plexul solar – abdomenul superior și zona stomacului
 • >Sunet: sunet profund
 • Caracteristici speciale: este situat între Bolul Universal și Bolul de Bazin mic.
 • Diametru: aprox. 23,5 cm
 • Greutate: 1200 de grame
 • Malete recomandate: Malete mari si mijlocii de pâslă

Cu un diametru între 35 și 53 cm și o greutate între 5 și 12 kilograme, Bolul Sonor XL este un adevărat campion la categoria grea. Poate fi folosit, de exemplu, pentru a stimula circulația sângelui, pentru relaxare sau pentru a „îndrepta” coloana vertebrală. În consecință, se găsește adesea în cabinetele de fizioterapie și terapie ocupațională sau chiar în clinici.

Observație / recomandare

Majoritatea oaspeților pot sta în acest bol de sunet și (în mod ideal) pot experimenta vibrațiile sonore care se ridică de la tălpile picioarelor și tranzitează întregul lor corp – o experiență cu totul specială. Aceasta este adesea descrisă ca o experiență sonoră energizantă și intensă.

Prezentare generală

 • Suprafața corpului: întregul corp
 • Sunet: sunet profund, voluminos
 • Caracteristici speciale: stând în bolul de sunet, clienții pot experimenta vibrații sonore în tot corpul.
 • Diametru: aproximativ 35-53 cm
 • Greutate: 5-12 kg
 • Rachete recomandate: Malete profesionale de gong Ollihess

Bolul Sonor XXL este o adevărată capodoperă a fierăriei. Este o provocare uriașă și o performanță profesională să creezi un bol sonor terapeutic de înaltă calitate, cu un diametru între 53 și 84 cm. Acest lucru se datorează faptului că bronzul fragil devine din ce în ce mai fragil pe măsură ce dimensiunea și greutatea lui cresc și, astfel, se rupe ușor în timpul forjării. Peter Hess® este așadar deosebit de mândru de acest tip de bol, deoarece cu o greutate de 60 de kilograme și un diametru de peste 80 de centimetri, a reușit să producă cel mai mare bol sonor forjat din lume!

Observație / recomandare

Cu toate acestea, Bolul Sonor XXL nu este doar o bijuterie extraordinară pentru orice practică sonoră, dar permite și experiențe sonore cu adevărat speciale, cu sunetul său voluminos, care mobilizează tot corpul.

Prezentare generală

 • Suprafața corpului: întregul corp
 • Sunet: sunet profund, voluminos
 • Caracteristici speciale: stând în bolul de sunet, oaspeții pot experimenta vibrații sonore în tot corpul lor
 • Diametru: aproximativ între 53 și 84 cm
 • Greutate: aprox. 60 kg
 • Malete recomandate: Malete de gong Ollihess Basic sau Profi cu mâner lung.