Academia Peter Hess® Romania
Academia Peter Hess® Romania

Academia Peter Hess® România

Despre masajul sonor

Metoda Peter Hess®

Masaj sonor – Pentru armonia spiritului, trupului și a sufletului…

Această metodă holistică specială  ajută la restabilirea perturbărilor din câmpul energetic al corpului prin sunete și vibrații și întărește capacitatea de autovindecare a corpului. Vibrațiile și sunetele create de bolurile sonore aduc undele cerebrale în stările alfa și theta, care sunt condițiile pentru atingerea unei stări de relaxare profundă și meditativă.

În hinduism se spune „Nada Brahma”, care poate fi tradus ca „lumea este sunet, lumea este vibrație”. Știința a demonstrat acum că universul este de fapt totalitatea unor sisteme vibraționale interconectate. Cu alte cuvinte, totul are propria sa vibrație, inclusiv noi, oamenii. Un corp sănătos are vibrații armonioase. Dacă această armonie este tulburată din orice motiv (de exemplu, stres sau traumă), corpul nostru ne indică acest lucru sub forma unui simptom – de ex. dureri minore, tulburări de somn, stare de rău etc. La început mai subtil, – apoi dacă nu ținem cont de acest lucru, – mai târziu chiar sub forma unor boli mai grave. Când o persoană este „în armonie” cu sine și cu mediul său, este capabilă să-și organizeze viața liber, fericit și creativ.

Masajul Sonor Peter Hess® ne ajută la rearmonizarea vibrațiilor din corpul nostru, să ne regăsim pe noi înșine, să fim în armonie cu noi și cu lumea din jurul nostru.

Urmând un protocol de tratament specific, bolurile Terapeutice Sonore Peter Hess® special dezvoltate sunt plasate pe diferite puncte ale corpului, și lovite. Vibrațiile produse de bolurile sonore pătrund în corpul nostru prin piele, ajung în organele interne și mușchi prin sistemul nervos și spațiile fluide, mobilizând și masând celulele. Pe lângă senzația plăcută, de vibrație, transmisă de boluri, vibrațiile ne resetează corpul, restabilind calitatea originală a stucturii noastre energetice. Vibrațiile sonore blânde ale bolurilor răsfață corpul, mintea și sufletul în timpul masajului sonor.

În timpul Masajului Sonor Peter Hess®, creierului diminuează toate stările de alertă sau stres și se realizează relaxarea completă. Un sentiment de fericire se răspândește în corp și suflet. Ca urmare a multiplelor tratamente, printre altele se întărește sistemul imunitar, se îmbunătățește capacitatea de concentrare, creativitatea și echilibrul emoțional.

Masajul Sonor Peter Hess® se bazează pe un sistem care a fost încercat și testat în practică de mai bine de 30 de ani, și care răspunde la nevoile oamenilor occidentali, întărind zonele sănătoase, oferind suport zonelor dezechilibrate. Pe baza feedback-ului experienței terapeuților care folosesc masajul sonor, acestă metodă se dezvoltă și se reglează continuu.

Curs de formare masaj sonor

Masajul Sonor Peter Hess® este mai mult decât o metodă!

Formarea completă este disponibilă în module consecutive cu un seminar de supervizare la final.

Domenii de aplicare

Este important de reținut că masajul sonor nu înlocuiește niciun tratament de specialitate sau alte tratamente terapeutice necesare.

În goana vieții de zi cu zi, este plăcut să te relaxezi. Învățând Masajul Sonor Peter Hess®, poți ușura viața ta sau a membrilor familiei tale. În astfel de cazuri, accentul principal este pe relaxare și bunăstare. Așezând bolurile pe tine și activându-le încet, te poți bucura de puterea vindecătoare a relaxării în mediu familial.

Aspectul unei persoane este influențat în mare parte de bunăstarea, încrederea în sine, sănătatea și armonia interioară. Masajul sonor poate susține frumusețea și bunăstarea personală din interior. Bolurile sonore sunt folosite cu mare succes de cosmeticieni și profesioniști care lucrează în nenumărate domenii ale industriei wellness.

Masarea unui mușchi încordat pentru a-l „relaxa” este adeseori foarte dureroasă. Vibrațiile create de bolurile sonore pătrund în corp până la nivelul celular și sunt capabile să relaxeze mușchii ușor și fără durere. După un masaj plăcut, Masajul Sonor Peter Hess® este capabil să încununeze tratamentul. Trupul și sufletul ajung în stare de armonie, masajul manual intens și masajul sonor soft sunt combinația perfectă pentru a răsfăța clienții și pentru a le restabili echilibrul.

Atenția concentrată, sau chiar diviziunea conștientă a atenției, este un factor important în activitatea de predare sau consultanță. Bolurile sonore ne ajută să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine, să dezvoltăm percepția „eu”-lui și, de asemenea, ne ajută să stabilim o relație cu clienții sau studenții.

Condiția de bază pentru prevenirea bolilor, adică pentru păstrarea sănătății noastre, este să acordăm suficientă atenție unui stil de viață sănătos în viața de zi cu zi. Sănătatea este o valoare inestimabilă. Atâta timp cât există, o luăm de bună, dar totuși ea nu este o stare de la sine înțeleasă. Masajul Sonor Peter Hess® poate oferi o alternativă perfectă pentru a elibera stresul de zi cu zi și pentru a ne menține sănătatea.

O psihoterapie poate fi cu adevărat eficientă atunci când se stabilește încrederea și pacientul se poate deschide pe deplin față de terapeut. Cei care au ales această profesie sunt conștienți că acesta este un proces foarte dificil și îndelungat. Pe baza experiențelor acumulate, putem afirma cu siguranță că bolurile sonore accelerează acest proces. Ele sunt capabile să slăbească reticența, să întărească încrederea și astfel să creeze baza pentru o cooperare de succes. Vibrațiile promovează o atmosferă calmă, deschisă și de cooperare în conversațiile dintre terapeut și pacient. 

Procesul de recuperare după un accident, o intervenție chirurgicală sau chiar un accident vascular cerebral este adesea dureros și lung. Atunci când corpul este rănit, fie din exterior, fie din interior, este întotdeauna afectat și din punct de vedere energetic. Câmpul de vibrații creat de bolurile sonore este capabil să accelereze procesul de vindecare, restabilind armonia corpului. Vibrațiile subtile sporesc capacitatea de auto-vindecare a corpului.

Pentru acei copii și tineri care se luptă cu tulburări emoționale, comportamentale, de învățare și de performanță sau cu dificultăți de integrare sau care sunt hiperactivi, terapiile cu bolul sonor dezvoltate de Peter Hess® și colegii săi ajută în mod eficient la tratarea și depășirea acestor probleme.

Când echilibrul delicat al trupului și al sufletului este deranjat, se pot dezvolta boli. Potrivit anumitor opinii, în spatele fiecărei boli se află o problemă legată de suflet. Masajul Sonor Peter Hess® ajută la restabilirea echilibrului dintre trup și suflet.

În acest stadiu, accentul este deja pus pe reducerea și eliminarea durerii pacientului și a altor simptome dureroase. Potrivit OMS, îngrijirea paliativă: „… include aspectele fizice, psihologice și spirituale ale îngrijirii pacientului și oferă un sistem de sprijin care îl ajută pe pacient să trăiască cât mai activ posibil până în momentul decesului… Scopul său general este de a asigura cea mai înaltă calitate posibilă de viață pentru pacient și familia lui…” Vibrațiile bolurilor sonore și energiile sale oferă asistență în ameliorarea durerii, în îndreptarea atenției pacientului într-o direcție pozitivă și în îmbunătățirea calității vieții.

pentru profesioniști calificați: în grădinițe, școli, aziluri de pensionari și bătrâni pentru ședințe de grup și individuale, pentru pregătirea nașterii, pentru a facilita munca cu persoanele cu dizabilități, în domeniul logopediei, pentru a facilita îngrijirea persoanelor cu demență…

Rezultatele cercetării

Pe site-ul Institutului Peter Hess®, veți găsi descrieri în limba germană ale numeroaselor cercetări. Traducerea acestora în limba română este în curs, iar noi încercăm să le punem și la dispoziția altora. Dacă vorbești bine limba germană și ne poți ajuta în traducerea acestor cercetări, ajutorul tău este binevenit.